kruszwica
Poczuj różnicę
obrazek

Olej Maestro Świeżość sprawia, że wypieki zyskują większą objętość
i dłużej zachowują świeżość.

Zamień zwykły olej na olej Maestro i poczuj różnicę w wielkości sprzedaży.

obrazek

Olej do wypieków Maestro Świeżość dzięki odpowiedniej
kompozycji naturalnych składników dba o wydłużenie świeżości
Twoich ciast.

 

Dzięki niemu składniki łączą się szybciej, tworząc znacznie
gładsze ciasto. Większa porowatość wypieków powoduje,
że zyskują one na objętości nawet 10%.

obrazek obrazek

10%więcejobjętościwypieków- wg badań laboratoryjnych

obrazek obrazek obrazek

Tłuszcze mają znaczny udział w kształtowaniu smaku
i zapachu produktów cukierniczych.

 

Zastosowanie wysokiej jakości oleju powoduje, że ciasta są bardziej sprężyste
i napowietrzone, dzięki czemu łatwiej się je wyrabia. Składniki lepiej łączą się
ze sobą, a miękisz po upieczeniu uzyskuje pożądaną teksturę.

obrazek

Doskonały.
Tam, gdzie receptura zaleca użycie oleju.

obrazek

Przemysław Kucharczyk jest właścicielem Cukierni S.R. Jaworscy, działającej na rynku dolnośląskim już od 26 lat. Firma specjalizuje się w produkcji tortów, ciast deserowych, babeczek, ciast i ciasteczek, wysokiej jakości wyrobów czekoladowych oraz innych produktów reprezentujących najwyższy kunszt cukierniczy.

„Sekret pysznego tortu tkwi w nadaniu wszystkim warstwom jednakowej miękkości. W trakcie jedzenia dobrze przygotowanego tortu łyżeczka nie zatrzymuje się na części biszkoptowo - tłuszczowej, tylko gładko przechodzi przez wszystkie warstwy, które jednakowo rozpuszczają się w ustach.

Dlatego wybrałem olej do wypieków MAESTRO ŚWIEŻOŚĆ, ponieważ nadaje ciastu odpowiednią miękkość oraz sprawia, dzięki zwiększonej porowatości wypieku, że ciasto lepiej wchłania nakropkę i skuteczniej przenosi jej smak na cały tort.

Oleju do wypieków MAESTRO używam również do babek, ponieważ w stosunku do ciast pieczonych z użyciem zwykłego oleju, ich świeżość jest przedłużona aż o 2 dni.

Olej Maestro Świeżość rekomenduję do wszystkich wypieków z użyciem oleju."



Mistrzowie cukiernictwa polecają:



  • „Do wypieków polecam Maestro Świeżość, ponieważ spodobała mi się struktura gotowego produktu i jego wilgotność. Babki wyszły wilgotniejsze i cięższe w wadze, wyglądały na świeższe. Po 5 dniach wszystkie produkty upieczone na oleju Maestro wyglądały dalej na świeże.

    Jarosław Jazowski
    Cukiernia Kaliszczak, Koszalin


  • "Olej do wypieków Maestro Świeżość, bardzo dobrze miksuje się z resztą składników, zostaje szybciej wchłonięty przez ciasto podczas mieszania, a po upieczeniu babka cytrynowa zyskuje na objętości."

    Jakub Kyrcz
    właściciel Piekarni Cukierni Kyrcz z Sokołowic


  • "Zauważyliśmy, że wypieki z olejem Maestro Świeżość po kilku dniach są świeższe od tych, które były upieczone na zwykłym oleju i nawet zapakowane w folię."

    Jarosław Jedliński
    współwłaściciel Cukierni Magnolia z Bydgoszczy


  • "Olej Maestro Świeżość po wymieszaniu składników trzyma owoc na górze, dodatki nie zapadają się w cieście i jest ono pulchniejsze. Babka z użyciem oleju Maestro jest świeższa, wilgotniejsza i bardziej puszysta po tygodniu w porównaniu z 4-dniowymi babkami pieczonymi na zwykłym oleju."

    Leon Piotr Polewski
    kierownik produkcji w Cukierni Michał Chmielewski z Bydgoszczy
  • "Olej Maestro Świeżość lepiej łączy się z pozostałymi składnikami, a powstała masa wydaje się być bardziej plastyczna. Zdaniem kolegów z produkcji, gotowe wypieki zyskują większą objętość.

    Miękisz ciasta jest bardziej regularny – wszystkie pory podobne, brak dużych dziur, które często można zaobserwować w przekroju ciasta pieczonego na zwykłym oleju.

    Miękisz jest wyczuwalnie delikatniejszy, bardziej miękki i puszysty oraz ładnie się błyszczy. Ciasto dobrze utrzymuje wilgoć, a jednocześnie jest bardziej zwarte. Nawet jeśli weźmiemy w rękę duży kawałek, ten nie przełamuje się, choć widać, że jest wilgotny."

    Sławomir Kępa
    Cukiernia Mazurek, Tomaszów Mazowiecki


  • „Oleju Maestro Świeżość używam do babek robionych według naturalnej, tradycyjnej receptury. Babki wyrastają o wiele większe. Wlewam mniej surowca do foremki i z tej samej ilości surowego ciasta otrzymuję większą ilość wypieków, które bardzo smakują moim klientom.”

    Ryszard Denysiak
    właściciel Cukierni Deny w Pieszycach

Dowiedz się więcej. Porozmawiaj z naszym ekspertem:

Jacek Zięba
Tel.: +48 606 80 29 49

Mail: jacek.zieba@bunge.com