kruszwica
Poczuj różnicę
obrazek

Olej Maestro Kolor sprawia, że wypieki zachwycają intensywną barwą
i smakowitym wyglądem.

Zamień zwykły olej na olej Maestro i poczuj różnicę w wielkości sprzedaży.

obrazek
obrazek
obrazek

Olej do wypieków Maestro Kolor został skomponowany w taki sposób,
aby wzmocnić intensywność barwy ciasta.

 

Dzięki niemu miękisz jasnych wypieków zyskuje przyjemny odcień świeżych, wiejskich jaj, a barwa ciemnych ciast staje się znacznie bardziej wyrazista. Wypieki nabierają apetycznego koloru, kusząc Twoich klientów.

obrazek

Oleje różnią się między sobą w zależności od surowca
i sposobu tłoczenia. W uzyskaniu wysokiej jakości
oleju liczy się jakość nasion, sposób ich zbioru, warunki przechowywania czy proces przetwarzania.



W Kruszwicy zwracamy pilną uwagę na najwyższą jakość naszego oleju. Starannie prowadzony proces tłoczenia
i najlepsze ziarno gwarantują bezkonkurencyjną jakość oleju do wypieków Maestro.

obrazek

Mistrzowski.
Tam, gdzie receptura zaleca użycie oleju.

obrazek
obrazek

Jan Domaszk jest kierownikiem produkcji w Piekarni Cukierni Janca. Od 10 lat dba o ofertę wyrobów cukierniczych firmy, stale udoskonalając receptury istniejących wypieków i wprowadzając w życie zupełnie nowe przepisy. Cukiernia prowadzi szeroki asortyment: od drożdżówek po ciasta kremowe i torty.

„Specjalnością naszej cukierni są babki – cytrynowa, jogurtowa i czekoladowa.

Idealna babka powinna być dobrze wyrośnięta, mieć pękniętą skórkę u góry i orzechowy kolor. Dlatego do ich produkcji wybrałem olej do wypieków MAESTRO KOLOR, który nie tylko nadaje wypiekom żywego koloru, ale również wpływa na zwiększenie objętości ciasta i na przedłużenie jego świeżości.

Maestro dobrze sprawdza się też w ciemnych wypiekach, uwydatnia silną barwę kakao, sprawia, że ciasto jest bardziej wyraziste i wygląda apetycznie.

Maestro Kolor sprawia również, że ciasto ma bardziej sprężysty miękisz i dobrze trzyma konsystencję. Wypieki są bardziej zwarte, mają dobrą strukturę i są wilgotniejsze.

Polecam olej do wypieków MAESTRO do wszelkiego rodzaju babek i ciast
biszkoptowo-tłuszczowych."


Mistrzowie cukiernictwa polecają:


  • „Wypieki przygotowane z użyciem Maestro Kolor mają jajeczny kolor ciasta „jak u mamy”. Miękisz jest wilgotniejszy, a ciasto wygląda na świeższe. Przy zarabianiu ciasto dobrze ściąga i jest gęstsze, bardziej zwięzłe niż ciasto na zwykłym oleju. Po wypieczeniu zauważyłam większą mięsistość ciasta i apetyczny kolor. Ciasto jogurtowe smakowało lepiej niż na zwykłym oleju, którego używałam do tej pory, potwierdzili to również wszyscy współpracownicy.”

    Renata Kufel
    Cukiernia Chrupek w Złotowie


  • "Polecam olej Maestro Kolor. Widać wyraźną różnicę w odcieniu wypieków, nie trzeba dozować dodatkowych barwników. Kolor jest ciemniejszy, a miękisz bardziej sprężysty w porównaniu do wypieków na zwykłym oleju."

    Tadeusz Lipin
    cukiernik w Cukierni Nugat z Wrocławia


  • "Olej Maestro Kolor bardzo dobrze sprawdza się w ciemnych wypiekach. Po połączeniu się z kakao w masie ciasta sprawił, że ciasto stało się bardziej zwarte i kolor zrobił się bardziej wyrazisty."

    Jakub Kyrcz
    właściciel Piekarni Cukierni Kyrcz z Sokołowic


  • „Olej Maestro Kolor polecam do ciasta czekoladowego oraz do keksów. Kolor jest ciemniejszy, a wilgotność lepiej utrzymana w porównaniu do wypieków na zwykłym oleju.”

    Jarosław Jazowski
    Cukiernia Kaliszczak, Koszalin

Dowiedz się więcej. Porozmawiaj z naszym ekspertem:

Jacek Zięba
Tel.: +48 606 80 29 49

Mail: [email protected]