Olej Maestro Świeżość sprawia, że wypieki zyskują większą objętość
i dłużej zachowują świeżość.
Zamień zwykły olej na olej Maestro i poczuj różnicę w wielkości sprzedaży.
Olej do wypieków Maestro Świeżość dzięki odpowiedniej
kompozycji naturalnych składników dba o wydłużenie świeżości
Twoich ciast.
Dzięki niemu składniki łączą się szybciej, tworząc znacznie
gładsze ciasto. Większa porowatość wypieków powoduje,
że zyskują one na objętości nawet 10%.
10%więcejobjętościwypieków- wg badań laboratoryjnych
Tłuszcze mają znaczny udział w kształtowaniu smaku
i zapachu produktów cukierniczych.
Zastosowanie wysokiej jakości oleju powoduje, że ciasta są bardziej sprężyste
i napowietrzone, dzięki czemu łatwiej się je wyrabia. Składniki lepiej łączą się
ze sobą, a miękisz po upieczeniu uzyskuje pożądaną teksturę.
Doskonały.
Tam, gdzie receptura zaleca użycie oleju.
Przemysław Kucharczyk jest właścicielem Cukierni S.R. Jaworscy, działającej na rynku dolnośląskim już od 26 lat. Firma specjalizuje się w produkcji tortów, ciast deserowych, babeczek, ciast i ciasteczek, wysokiej jakości wyrobów czekoladowych oraz innych produktów reprezentujących najwyższy kunszt cukierniczy.
„Sekret pysznego tortu tkwi w nadaniu wszystkim warstwom jednakowej miękkości. W trakcie jedzenia dobrze przygotowanego tortu łyżeczka nie zatrzymuje się na części biszkoptowo - tłuszczowej, tylko gładko przechodzi przez wszystkie warstwy, które jednakowo rozpuszczają się w ustach.
Dlatego wybrałem olej do wypieków MAESTRO ŚWIEŻOŚĆ, ponieważ nadaje ciastu odpowiednią miękkość oraz sprawia, dzięki zwiększonej porowatości wypieku, że ciasto lepiej wchłania nakropkę i skuteczniej przenosi jej smak na cały tort.
Oleju do wypieków MAESTRO używam również do babek, ponieważ w stosunku do ciast pieczonych z użyciem zwykłego oleju, ich świeżość jest przedłużona aż o 2 dni.
Dowiedz się więcej. Porozmawiaj z naszym ekspertem:
Jacek Zięba
Tel.: +48 606 80 29 49