
Olej Maestro Kolor sprawia, że wypieki zachwycają intensywną barwą
i smakowitym wyglądem.
Zamień zwykły olej na olej Maestro i poczuj różnicę w wielkości sprzedaży.
Olej do wypieków Maestro Kolor został skomponowany w taki sposób,
aby wzmocnić intensywność barwy ciasta.
Dzięki niemu miękisz jasnych wypieków zyskuje przyjemny odcień świeżych, wiejskich jaj, a barwa ciemnych ciast staje się znacznie bardziej wyrazista. Wypieki nabierają apetycznego koloru, kusząc Twoich klientów.
Oleje różnią się między sobą w zależności od surowca
i sposobu tłoczenia. W uzyskaniu wysokiej jakości
oleju liczy się jakość nasion, sposób ich zbioru, warunki przechowywania czy proces przetwarzania.
W Kruszwicy zwracamy pilną uwagę na najwyższą jakość naszego oleju. Starannie prowadzony proces tłoczenia
i najlepsze ziarno gwarantują bezkonkurencyjną jakość oleju do wypieków Maestro.
Mistrzowski.
Tam, gdzie receptura zaleca użycie oleju.
Jan Domaszk jest kierownikiem produkcji w Piekarni Cukierni Janca. Od 10 lat dba o ofertę wyrobów cukierniczych firmy, stale udoskonalając receptury istniejących wypieków i wprowadzając w życie zupełnie nowe przepisy. Cukiernia prowadzi szeroki asortyment: od drożdżówek po ciasta kremowe i torty.
„Specjalnością naszej cukierni są babki – cytrynowa, jogurtowa i czekoladowa.
Idealna babka powinna być dobrze wyrośnięta, mieć pękniętą skórkę u góry i orzechowy kolor. Dlatego do ich produkcji wybrałem olej do wypieków MAESTRO KOLOR, który nie tylko nadaje wypiekom żywego koloru, ale również wpływa na zwiększenie objętości ciasta i na przedłużenie jego świeżości.
Maestro dobrze sprawdza się też w ciemnych wypiekach, uwydatnia silną barwę kakao, sprawia, że ciasto jest bardziej wyraziste i wygląda apetycznie.
Maestro Kolor sprawia również, że ciasto ma bardziej sprężysty miękisz i dobrze trzyma konsystencję. Wypieki są bardziej zwarte, mają dobrą strukturę i są wilgotniejsze.
Dowiedz się więcej. Porozmawiaj z naszym ekspertem:
Jacek Zięba
Tel.: +48 606 80 29 49